Askıda Ne Var 10.Yılını Kutluyor!


Askıda Ne Var 10.Yılını Kutluyor!

 

Askıda Ne Var Nedir?

 

2012 yılında kurulan Askıda Ne Var, yemek, kıyafet, tiyatro ve konser bileti, kitaplar, staj programları, yurtdışı eğitim / staj programları gibi ürün, hizmet ve deneyimlerin üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak sunulmasını sağladığımız bir sosyal girişimdir. Markalar kendi ürünlerini ya da hizmetlerini askıya bırakarak öğrencilere destek oluyor ve gençlere etkileşim kuruyorlar. Gönüllü kişiler ise askidanevar.com’dan kendilerine uygun olan paketi seçip öğrencilere askıya burs bırakabiliyor.

 

Askıda Ne Var Hareketi Nasıl Başladı?

 

Osmanlı döneminde bile kullanılan ‘’askıda ekmek’’ uygulamasından ilham aldık ve bunu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için tüm ülkeye yayılan bir sistem kurmayı hayal ettik. Gençlere yemek, kitap, bilgisayar gibi ihtiyaçlarının  yanı sıra sanat kültür etkinliklerine katılabilmeleri ve paylaşım kültürünün etkisiyle kendilerini geliştirebilecekleri deneyimler sunmak için çalıştık.




 

Askıda Ne Var’ın 10 Yıllık Motivasyon Kaynağı

 

Üniversite öğrencilerinin hayatı tanıma, farklılıkları deneyimleme, öğrenme ve keşfetme yaşında geçim derdiyle baş etmek zorunda kalmaları bize mümkün olduğunca çok öğrenciye ulaşmanın motivasyonunu sağladı. İstedikleri staj programları ve yurt dışı eğitimleriyle kariyerlerinde ilerlemelerini sağlamak ve sinema, tiyatro, konser, sergi gibi sosyal etkinliklerde kendilerinde daha önce bilmedikleri bir şey keşfedebilecekleri imkanlar yaratmak için 10 yıl boyunca çalıştık.

 

 

10.yılımızı In Lak’ech Temasıyla Kutladık

 

Mayaların selamlaşma cümlesi olan In “Lak’ech” - “Ben Senim Sen de Bensin, Sana Ne Yaparsam Kendime Yapmış Sayarım.” temalı 10.yıl tanıtım filmimizde Türkiye’nin en değerli oyuncularından birisi olan Ezgi Mola yer aldı. Yayınladığımız filmde Ezgi Mola üniversite yıllarında yaşadığı zorluklardan bahsederek herkesi Askıda Ne Var web sitesi üzerinden öğrencilere burs bırakarak destek olmaya ve iyiliği paylaşmaya davet etti.

 

 

İşte 10.yıl tanıtım filmimiz!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jm_yi_gjAHk 

 

Medyada 10.Yıl Filmimiz

 

5 milyondan fazla görüntülenme elde eden reklam filmimizi, 50’ye yakın ünlü isim ve influencer ile 10 binden fazla kişi paylaşarak destek oldu. Böylelikle üniversite öğrencileri için büyük bir burs kaynağı yaratıldı.

 

Reklam filmi onlarca gazetede haber olarak yayınlandı, Fox TV Çalar Saat, NTV ve Show TV ulusal kanallarda programlarda detaylıca anlatıldı, Metro FM, Virgin Radio, Kral FM gibi önde gelen radyo kanallarından duyuruldu ve Marketing Türkiye, Elle gibi dijital platformlarda da yer aldı.

 

İyilik Hareketimiz Katlanarak Büyüyor

 

10 yıldır, bugün ve yarın başlattığımız bu iyilik hareketini büyüterek üretiyor ve çalışıyoruz. Bize destek olan yüzlerce marka, binlerce gönüllü ve ekibimizle daha fazla öğrenciye ulaşma motivasyonumuzu artırıyoruz. 10.yılımızda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz, nice iyilik dolu yıllara!