Aylık Eksi 1257 TL Projesi


Aylık Eksi 1257 TL Projesi

 

2018 yılında sosyal medyada sorduğumuz bir soru ile binlerce öğrenciye destek olan bir kampanya başlattık.

 

Yayınlanan bir habere göre Türkiye’deki insani geçim için gereken minimum bütçe 1.857 TL olarak belirtildi. Biz de 1.857 TL’den o yıl öğrencilerin minimum geliri olarak belirlenen 600 TL’yi çıkardığımızda kalan eksi 1.257 TL ile öğrencilere ne yapamadıklarını sorduk. Gençlerin tiyatroya, sinemaya gitmeyerek, kitap satın almayarak, sosyalleşmeyerek ve kendilerini geliştirmeye katkıda bulunabilecek birçok deneyimden mahrum kalarak telafi ettiği gerçeğini bir sosyal medya içeriğiyle paylaştık.

 

 

#AylıkEksi1257TL etiketiyle Kampüste Ne Var hesabından Twitter ve Instagram’da paylaşılan bu içerik, öğrencilerin hesaplarından eksiklerini anlattığı flood’lara dönüştü. Üniversite öğrencilerinin #AylıkEksi1257TL gündemininin yaşamlarındaki yansımalarını paylaştığı yüzlerce tweet ile sorumuz trendin topik listesine girdi.

 

 

 

Askıda Ne Var olarak öğrencilerin ihtiyaçlarına sessiz kalmadık ve markaları öğrencilere destek olmaya davet ettik! Markalar, üniversite öğrencilerinin bu taleplerine kayıtsız kalmadı. #AylıkEksi1257TL gündemi kısa sürede bir iyilik hareketine dönüştü ve yüzlerce marka destek verdi. 

 

 

Ford Otosan Kariyer, LC Waikiki, TeknoSA, Lenovo, Koçtaş, KAFT, Nescafe, birkutukitap.com, kitapyurdu.com, TOFAŞ Spor Kulübü, Bavul Dergi, Bir Yudum Kitap, Dorock XL, Biletinial gibi markalar üniversite öğrencileri için askıya hediye ürün bıraktı. Destek olan yüzlerce marka bu desteklerini kurumsal sayfalarından da duyurarak kampanyaya katkıda bulundu.

 

 

Zafer Algöz, Hayko Cepkin Kampüste Ne Var ve Askıda Ne Var tarafından paylaşılan  içerikleri sosyal medya kanallarından paylaşarak destekledi. Evrim Kuran Telgraf’tan Tablet’e adlı kitabını ve yazarlarından biri olduğu Bavul dergisini askıya bıraktı.

 

Back to School döneminde hayata geçirdiğimiz projemiz ile Social Media Awards, Mixx Awards, Felis ve Effie’den toplam 10 ödül ile döndük! MediaCat’in her yıl yayınladığı The Cat Report’a göre “Yılın En İyi Reklamverenleri” listesinde yer aldık!

 

#AylıkEksi1257 TL projemiz hızla büyüyerek hem birçok sosyal medya kanalında trend oldu hem de Türkiye’nin en büyük markalarına ulaşarak binlerce öğrenciye destek sağladı. 


 


 

Projemizin tanıtım filmine linkten ulaşabilirsiniz!

 

https://www.youtube.com/watch?v=PzjRQltRaYY