Depremden Etkilenen Öğrenciler İçin #AskıdaBursVar


Depremden Etkilenen Öğrenciler İçin #AskıdaBursVar


 

#AskıdaBursVar Nedir?

Askıda Ne Var olarak, 6 Şubat 2023 depreminden etkilenmiş, birinci dereceden yakınını kaybetmiş ya da evi zarar görmüş üniversite öğrencileri ve ailelerine yönelik geniş kapsamlı bir burs projesi başlattık.

Marka iş birlikleri ve gönüllülerin desteğiyle etki alanımızı daha da genişlettik ve depremden etkilenen öğrenciler için ‘’Barınma’’ ve ‘’Destek Bursu’’ olmak üzere iki kampanya başlattık.

Barınma: HepsiEmlak ile Dostluk Çatısı Projesi kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinden evini gönüllü olarak açan aileler ile başvuru yapan üniversite öğrencilerini Askıda Ne Var’da buluşturduk.

Destek Bursu: Gönüllülerin ve iş birliği yaptığımız markaların katkılarıyla askidanevar.com üzerinden bağışlar topladık ve ihtiyaca bağlı olarak üniversite öğrencileriyle buluşturduk.


 

#AskıdaBursVar Proje Kazanımları

 

Proje kapsamında web sitemizdeki “Askıya Bırak” bölümünden eğitim bursu bırakıldı. Markalar, vakıflar, ünlüler ve gönüllülerin desteği ile 6 bin+ üniversite öğrencisine 25 milyon+ TL değerinde ayni ve nakdi yardımı ulaştırdık. 

 

9 bin+ üniversite öğrencisine de online eğitim, kariyer/kişisel gelişim desteği sağlayarak toplamda 15 bin+ üniversite öğrencisine destek sağladık. 

 


 

#AskıdaBursVar’a Destek Verenler

 

Yüzlerce ünlü isim ve onlarca markanın desteğiyle sosyal medya kanallarından sesimizi herkese duyurduk.

 

 

Ayrıca Ezgi Mola, Kalben, Dilan Çiçek Deniz gibi birçok sanatçı doğum günü hediyelerini, konser gelirlerini bursa dönüştürdü ve öğrencilere destek sağladı.

 

Üniversite öğrencileri özelinde Türkiye’nin en geniş kapsamlı burs projesini hayata geçiren platform olduk ve birçok öğrencinin ihtiyaçlarını karşıladık.