Kampüste Ne Var Nedir?


Kampüste Ne Var Nedir?

 

Gençler için birçok alanlarda farklı imkanları bir araya getirmek amacıyla 2018’de Askıda Ne Var çatısı altında oluşturduğumuz Kampüste Ne Var’ı keşfetme zamanı! Peki Kampüste Ne Var nedir?

 

Üniversite öğrencilerinin "Bilim & Teknoloji, Girişimcilik, Kültür & Sanat, Yemek, Spor vb." gibi 15 farklı kategoride blog/vlog içerik üreterek her hafta nakit burs, ürün, hizmet, deneyim ödüller kazandıkları dolayısı ile gençlere sürdürülebilir bir gelir modeli sağladığımız bir sosyal girişimdir. Ayrıca Kampüste Ne Var'da gençlerimizi burs ve staj programları; yönetici/yazar/dijital içerik üreticileri vb. ile atölye gibi fırsatlarla buluşturuyoruz.

 

Kampüste Ne Var’da Neler Var?

 

Kampüste Ne Var’da birbirinden farklı kategorilerde içerik üretmek, para kazanmak ya da staj bulmak mümkün. Haydi beraber daha yakından bakalım!

 

  1. Haftalık

 

Haftalık Sistemi; üniversite öğrencilerinin, kampustenevar.com’da içerik üreterek ödül kazanmasını sağlayan yeni nesil bir gelir modelidir. Sistem kurallarına uygun içerik üreten üniversite öğrencisi haftalık/aylık olarak nakit, hediye çeki, ürün, deneyim gibi çeşitli ödüller kazanır.

 

Haftalık Sistemi Nasıl Çalışır?

 

Web sitemizin Haftalık sayfasında yer alan "İçerik Oluştur" butonu ile "Yazı İşlemleri" sayfasına gidilir ve blog yazısı oluşturulabilir. Oluşturulan içerikler "Editöre Gönder" seçeneği ile editörlerimizin incelemesine gönderilir.


 

Editör incelemesinden sonra düzenlenmesi gereken alanlar varsa yazı revize edilir. İlgili bildirimlere uygun düzenlemeler yapıldığında içerik tekrar editörlerimizin onayına sunulur ve editör tarafından uygun görünürse yayına alınır.

 

Yayına alınan içerikler blogun "Okunma Puanı"na göre Liderlik Tablosu'nda sıralanır. Liderlik Tablosu'nda yer alan ilk 10 içerik nakit para ödülünün sahibi olur.

 

 

  1. Case Yarışması

 

Case Yarışması; markalar ve üniversiteli içerik üreticilerini buluşturan bir ödüllü yarışmadır. Markalar hedefleri ile entegreli üniversite öğrencilerine dilediği bir konuyu/soru seti verir ve blog/vlog içerik üretmelerini ister; böylelikle gençlerden içgörü, geri bildirim, öneri, strateji, içerik toplayabilir. Ayrıca markalar, sponsor oldukları kategori veya farklı kategorilere uygun konular belirleyebilirler.

 

Case Yarışması Sistemi Nasıl Çalışıyor?

 

1- Marka tarafından üniversiteli yazarların içerik üreteceği konu ya da soru seti belirlenir. Markalar, içgörü, öneri, geribildirim ve strateji, toplamak istedikleri konuları verebilir.

 

2- Kampüste Ne Var tarafından sosyal medya kanallarına ve web sitesine uygun olarak duyuru metinleri yazılır ve görsel tasarımlar yapılır. 

 

3- Markadan onay alınan içerikler sosyal medya hesaplarımızda ve web sitemizde paylaşırlır.

 

4- Öğrencilerden gelen içerikler editörlerimiz tarafından değerlendirilerek yayına alınır. 

 

5- Yayınlanan içerikler okuma/etkileşim puanlarına göre Liderlik Tablosu’nda listelenir, ödül kazananlar belirlenir ve rapor hazırlanır.

 

6- Gelen içerikler ödüllendirilir ve marka dilerse yayınlanan tüm içerikleri kendi mecralarında yayınlayabilir. Dilerse başarılı içeriklerden sosyal medya paylaşımları hazırlanır.

 

3- Projeler

 

Kampüste Ne Var, birçok projesi ve etkinliğiyle öğrencilere ulaşıyor ve aynı amaçta öğrencileri bir araya getiriyor.

 

Proje Örnekleri

 

1- Farkındalık Çalışmaları

 

Farkındalık çalışmalarıyla gençleri bilinçlenmek için atölyeler düzenleyen Kampüste Ne Var, bu etkinliklerde birçok ünlü ismin desteğini alıyor.

 

 

2- Doğan Kitap Sanat Kulübü Etkinlikleri

 

Doğan Yayınları ile üniversite öğrencilerinin katılımına açık bir sanat kulübü kuruldu. Tüm öğrencilerin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinlik serisinde ünlü yazarlar ile üniversite öğrencileri bir etkinlikte buluştu. Bu etkinlik kitap okuma konusunda farkındalık ve sosyal medyada büyük bir etkileşim yarattı. Etkinliklere katılan ünlü isimler de kendi sosyal medya hesaplarından duyurular yaptılar.

 

 

3-  Erasmus’u PeP’le

 

PeP, yurtdışı para transferi/harcamalarda oldukça avantajlı fırsatlar sunuyor. Üniversiteliler yurtdışı ve özellikle Avrupa ile ilgili içeriklere oldukça fazla etkileşim gösteriyor. Erasmus’a giden öğrenciler için bilinirlik yaratacak bir video içerik projesi hazırlandı. Erasmus’a giden Ecem Çalık’ı kampüs elçisi olarak belirledik. Yurtdışında PeP kartı kullanarak 12 hafta boyunca bir program kapsamında vide içerikler üretti ve bu videolar Kampüste Ne Var & PeP hesaplarından paylaşıldı. Biz de ‘’Ecem’le Erasmus’u PeP’le’’ içeriklerimizle hem keyifli bir içerik serisi hazırlamış olduk hem de bu süreçte PeP’i ve avantajlarını organik olarak tease ettik.

 


 

4) Kampüs Elçiliği


 

Türkiye’deki tüm üniversitelerde en az bir olmak üzere toplamda 1.200’den fazla Kampüste Ne Var elçisi bulunuyor. Kampüs elçileri CV’lerine yazabilecekleri ve tecrübe elde edebilecekleri profesyonel bir deneyim edinirken, iş birliği yaptığımız markaların projelerine istinaden talebi üzerine kampüs içindeki aktivasyon ve duyuru operasyonlarını elçilerimiz aracılığıyla gerçekleştirebiliyoruz.

 

 

5) Üniversite Kulüp İş Birlikleri

 

Senede 600’den fazla kulüple iş birliği yapıyoruz.

 

Kulüplere sağladığımız iletişim sponsorluğu, duyuru, tasarım ve danışmanlık hizmeti sayesinde kulüplerle çok güçlü bağlarımız var. Böylelikle gençlik iletişimine destek verdiğimiz markalarımızın kulüp iletişimini yönetiyoruz.

 


 

6) Stajlar

 

Staj ve MT Programları; farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler Kampüste Ne Var’da Staj ve MT progrogramlarını yayınlayabilir. Kampüste Ne Var üyeleri ise CV’leri ile birlikte Haftalık sistemindeki deneyimlerini de ekleyerek programlara başvurma fırsatı yakalar.

 

Kampüste Ne Var’ın öğrenciyi özel oluşturduğu bu faydalı dünyada herkese yer var. Sen de kendine ait bir şey bulmak, kazanç sağlamak ve kendini geliştirmek için mutlaka Kampüste Ne Var’a üye ol!

https://www.kampustenevar.com/